• Wodorosty Nori susz. BIO 25g

10.80
szt. Do przechowalni

Wodorosty NORI (25 g) BIO

 

Opis produktu:

Ekologiczne wodorosty NORI.

Wodorosty są cennym i bogatym źródłem mikroelementów, minerałów i witamin (wapnia, żelaza, jodu, miedzi, cynku, fosforu a taże witamin  B12, A, C, E, K, PP.)

Są niskokaloryczne i cechuje je słony smak. Mogą być spożywane bez dodatków oraz jako uzupełnienie różnych potraw.

Obecnie spożywa się ponad 100 gatunków glonów, do najbardziej znanych należą: wakame, kombu, nori, dulse, arame i agar agar.

Nori (sałata morska) – najbardziej lekkostrawne, o barwie czerwonej lub zielonej. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze. Obniżają poziom cholesterolu i wysokie ciśnienie, wpływają dobroczynnie na stan skóry i włosów.

Sposób użycia:

Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Składniki:

wodorosty Nori* (Porphyra spp.)

*produkt ekologiczny, objęty certyfikatem kontroli ES-ECO-022-GA

Wartości odżywcze dla 100 g produktu:

Wartość energetyczna -  909 kJ/ 306 kcal

Tłuszcz - 2,7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g)

Węglowodany - 7,1 g (w tym cukry - <0,5 g)

Błonnik - 22,9 g

Białko - 33,2 g

Sól - 0,7 g

Ilość netto:

25 g

Kraj pochodzenia składników:

Hiszpania

Producent:

Porto Muinos Hiszpania

Dystrybutor:

BIO Planet S.A.,Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie