• Popping z amarantusa 100 g SZARŁAT

4.50
szt. Do przechowalni

POPPING Z AMARANTUSA (100 g) Szarłat

 

Opis produktu:

Popping z amarantusa to produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego.  Nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być stosowany w diecie chorych na celiakię.

Zawiera:

  • białko bogate w aminokwasy egzogenne, zwłaszcza lizynę niezbędną dla prawidłowego rozwoju dzieci i młodzieży oraz aminokwasów siarkowych (metioniny, cystyny i cysteiny)
  • tłuszcz bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, tokoferole, tokotrienole i fitosterole ułatwiające zaopatrywanie komórek w tlen oraz skwalen, który wpływa korzystnie na korygowanie gospodarki lipidowej krwi, obniża ryzyko choroby niedokrwiennej serca i wzmacnia odporność organizmu oraz   poprawia wygląd skóry
  • wysoka zawartość błonnika wspomagającego właściwe funkcjonowanie jelit
  • obecność znaczących ilości witamin z grupy B oraz A, E i C
  • bogactwo niezbędnych składników mineralnych, takich jak: magnez, fosfor, żelazo, wapń i cynk

Sposób użycia:

Można spożywać z mlekiem, jogurtem, kefirem, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, zup, ciast, sałatek i deserów.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu

Składniki:

100% nasiona z amarantusa

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 1753 kJ (409 kcal)

Białko  15 g

Węglowodany    57,5 g

Cukry 2,2 g

Tłuszcze 7,5 g

Kwasy tłuszczowe nasycone  1,8 g

Błonnik  14 g

Sód <0,001 g

Skwalen 418 mg

Witaminy i składniki mineralne:

Witamina B2 2,08 mg (148,6 % ZDS*)

Fosfor 604 mg (86,3 % ZDS*)

Magnez 285 mg ( 76% ZDS*)

Żelazo 7,1 mg (50,7 % ZDS*)

Cynk 3,3 mg (33% ZDS*)

Potas 552  mg (27,6 % ZDS*)

Wapń 188 mg  (23,5 % ZDS*)

* zalecane dzienne spożycie

Ilość netto:

100 g

Producent:

"Szarłat" s.c.  Łomża, Nowogrodzka 153 A.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie