• Pasztet meksykański 170 g PRIMAVIKA

5.00
szt. Do przechowalni

Pasztet meksykański

 

Pikantny pasztet z cieciorki o wyraźnym typowym dla kuchni meksykańskiej, smaku. Dzięki zawartości cieciorki dostarcza nam dużo bardzo dobrego białka, błonnika, a także potasu, wapnia, magnezu, karotenu i kwasu foliowego.

 

Po nałożeniu na kanapkę „mruga” do nas kolorowymi oczkami czerwonej fasoli, groszku i kukurydzy.

 

Składniki:

woda, cieciorka, cebula, olej roślinny rzepakowy, zielony groszek, kukurydza, czerwona fasola, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler),  błonnik pszenny bezglutenowy, koncentrat pomidorowy, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.


Informacja dla alergików:
Zawiera seler.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących.
Zawiera tylko cukry występujące w składnikach.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 160 g

Lp

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji (26 g)

% RWS* w porcji (26 g)

1

Wartość energetyczna

638 kJ / 152 kcal

166 kJ / 40 kcal

2 %

2

Tłuszcz

5,4 g

1,4 g

2 %

3

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

0,1 g

1 %

4

Węglowodany

21 g

5,5 g

2 %

5

w tym cukry

3,3 g

0,9 g

1 %

6

Białko

4,8 g

1,2 g

2 %

7

Sól

1,5 g

0,4 g

7 %

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Liczba porcji zawartych w opakowaniu wynosi 5.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie