• Miód Manuka 250+ 250g

Symbol: 1510
115.00
szt. Do przechowalni

Miód Manuka MGO®250+(250 g)

 

Opis produktu:

Miód Manuka MGO® 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Miód Manuka MGO® jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO® jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO®, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO® 100+).

Sposób użycia:

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczki 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Składniki:

Miód z krzewu Manuka (100%)

Wyniki badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Handlową w 2008 roku potwierdziły, że Miody Manuka MGO® są w pełni oryginalnymi miodami z krzewu Manuka

Każda partia Miodów Manuka MGO® sprowadzona do Polski jest kontrolowana przez Granicznych Inspektorat Weterynaryjny oraz Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Wartości odżywcze dla 100 g produktu:

Wartość energetyczna – 329 kcal/1380 kJ 
Białko – <0,4 g
Tłuszcze – <0,1 g (w tym tłuszcze nasycone – <0,1 g)
Węglowodany – 79,6 g (w tym cukry – 78,1 g)
Sól – 0,012 g
Błonnik – 0 g

Wartości odżywcze dla 5 g produktu:

Wartość energetyczna – 16,5 kcal/69 kJ 
Białko – <0,1 g 
Tłuszcze – <0,1 g (w tym tłuszcze nasycone – <0,1 g) 
Węglowodany – 4,2 g (w tym cukry – 4,2 g) 
Sól – 0,0008 g 
Błonnik – 0 g

Ilość netto:

250 g

Kraj pochodzenia produktu:

Nowa Zelandia

Producent:

Manuka Health New Zealand Limited

Dystrybutor:

Propharma sp. z o. o.

ul. Kierbedzia 4, 00-728 Warszawa

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie