• Herbata Alpine Lake czarna puszka 75g Basilur

Symbol: 5995
18.50
szt. Do przechowalni

Herbata Alpine Lake w puszce 75g Basilur


Czarna liściasta herbata cejlońska z dodatkiem chabru, kwiatów pomarańczy, cynamonu, imbiru, goździków, kardamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu oraz naturalnym korzennym aromatem.

Czarna herbata, to najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka


Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (89,25%) z dodatkiem chabru (0,75%), kwiatów pomarańczy (2%), cynamonu (2%), imbiru (1,1%), goździków (0,6%), kardamonu (0,5%), gałki muszkatołowej (0,6%), pieprzu (0,2%) oraz naturalnym korzennym aromatem (3%)

 

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.


Waga netto: 75g

Dystrybuto
r: Herbatea M sp. z o.o. Sp. K; al. Jana Pawła II 35; 00-899 Warszawa

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie