• Cukier trzcinowy 1kg SMAKOSZ

9.90
szt. Do przechowalni

CUKIER TRZCINOWY DEMERARA 1KG SMAKOSZ

 

Naturalny brązowy cukier trzcinowy jest otrzymywany poprzez ekstrakcję soku z trzciny cukrowej. Sok jest podgrzewany, aż do odparowania wody i krystalizacji cukru. Następnie cukier jest odwirowywany w wirówce w celu usunięcia zanieczyszczeń oraz osuszenia złotych kryształów cukru.


Nierafinowany, wytwarzany z trzciny cukrowej rosnącej na wulkanicznej wyspie Mauritius.
Cukier trzcinowy demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o niezwykle delikatnym, wyrafinowanym smaku.


Polecany przede wszystkim do słodzenia kawy i herbaty, a także jako dodatek do ciastek, lodów, konfitur i likierów.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie