• Cukier kokosowy BIO 150 g BATOM

6.60
szt. Do przechowalni

Cukier kokosowy 150 g Bio BATOM

 

Cukier kokosowy otrzymywany jest z soku z kwiatów palmy kokosowej.

Jest bardzo słodki, aromatyczny, o karmelowym posmaku.

Jest bogatym źródłem witamin i minerałów, ma niższy indeks glikemiczny od cukru białego i brązowego.

Stanowi idealną alternatywę dla zwykłego cukru: znakomity do słodzenia, pieczenia, deserów.

Cukier kokosowy jest bogaty w wiele składników odżywczych. Znajdujemy w nim magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje w szeroką gamę witamin: C, B1, B2, B3 oraz B6.

Podstawowym składnikiem, nadającym słodki smak jest sacharoza (70–79%), a obok niej występuje glukoza i fruktoza (3–9%).

Sok z pąków kwiatowych palmy kokosowej, z którego pozyskiwany jest cukier, obfituje w przeciwutleniacze, aminokwasy, kwas octowy, a także enzymy, które korzystnie wpływają na profil glukozy we krwi. Cukier kokosowy nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych.

Cukier kokosowy, jak na substancję słodzącą, posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie, co ma bardzo duże znaczenie w przebiegu cukrzycy typu 1 i 2.

Posiada łagodny, karmelowo-kokosowy smak, przyjemny zapach. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni z powodu możliwości jego podgrzewania.

Bogaty skład witaminowy i mineralny, czyni cukier kokosowy zdrowszą wersją słodzików, dostarczając organizmowi wielu cennych składników.

Cukier kokosowy, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i składem. Będąc źródłem witamin i składników mineralnych, jest dobrym rozwiązaniem dla osób nie wyobrażających sobie życia bez odrobiny słodyczy.


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie