
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Cukier kokosowy BIO 150 g BATOM


Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Kod kreskowy | |
EAN | 5909990016594 |
Cukier kokosowy 150 g Bio BATOM
Cukier kokosowy otrzymywany jest z soku z kwiatów palmy kokosowej.
Jest bardzo słodki, aromatyczny, o karmelowym posmaku.
Jest bogatym źródłem witamin i minerałów, ma niższy indeks glikemiczny od cukru białego i brązowego.
Stanowi idealną alternatywę dla zwykłego cukru: znakomity do słodzenia, pieczenia, deserów.
Cukier kokosowy jest bogaty w wiele składników odżywczych. Znajdujemy w nim magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje w szeroką gamę witamin: C, B1, B2, B3 oraz B6.
Podstawowym składnikiem, nadającym słodki smak jest sacharoza (70–79%), a obok niej występuje glukoza i fruktoza (3–9%).
Sok z pąków kwiatowych palmy kokosowej, z którego pozyskiwany jest cukier, obfituje w przeciwutleniacze, aminokwasy, kwas octowy, a także enzymy, które korzystnie wpływają na profil glukozy we krwi. Cukier kokosowy nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych.
Cukier kokosowy, jak na substancję słodzącą, posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie, co ma bardzo duże znaczenie w przebiegu cukrzycy typu 1 i 2.
Posiada łagodny, karmelowo-kokosowy smak, przyjemny zapach. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni z powodu możliwości jego podgrzewania.
Bogaty skład witaminowy i mineralny, czyni cukier kokosowy zdrowszą wersją słodzików, dostarczając organizmowi wielu cennych składników.
Cukier kokosowy, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i składem. Będąc źródłem witamin i składników mineralnych, jest dobrym rozwiązaniem dla osób nie wyobrażających sobie życia bez odrobiny słodyczy.
- Producenci
- Sklep zamknięty
Sklep tymczasowo niedostępny