• Budyń Czekoladowy b/gluten BIO 40 g AMYLON

2.80
szt. Do przechowalni

Budyń Czekoladowy, bezglutenowy 40 g Amylon

 

Skład:
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opis:
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem:
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;


Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie