• Bakterie probiotyczne Acidolakt VIVO (Zakwaski)

8.00
szt. Do przechowalni

Acidolakt VIVO

 

Skład: Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis

Kultury bakterii zawarte w fiolkach Acidolakt Vivo umożliwiają przygotowanie jogurtu probiotycznego (inaczej mówiąc mleka acidofilnego) o cennych właściwościach prozdrowotnych. Jedna fiolka służy do ukwaszenia do dwóch litrów mleka.

Bakterie acidofilne - właściwości:

Zawawrte w produkcie specjalnie wyselekcjonowane bakterie acidofilne są bardzo wytrzymałe na niekorzystne działanie leków i żywności, co jest wyróżniającą się cechą tego produktu. Bakterie te dobrze aklimatyzują się w jelitach, i wytwarzają w organizmie duże ilości nieszkodliwych, ale silnie działających sustancji o właściwościach antybiotyków, które hamują wzrost mikroorganizmów chorobotwórczych, normalizują pracę przewodu pokarmowego i przywracają prawidłową mikroflorę jelit. W ten sposób Acidolact to doskonałe wsparcie dla naturalnej mikroflory, osłabionej np. działaniem antybiotyków. Bakterie acidofilne mają działanie przeciwzapalne, aktywują proces oczyszczania organizmu, neutralizują toksyny i osłabiają niekorzystne działanie pokarmowych metabolitów i leków.

Przy antybiotykterapii, chemioterapii i w trakcie leczenia:

Bakterie acidofilne wykazują się dużą wytrzymałością, dzięki czemu są odporne na działanie większości antybiotyków, leków, w tym leków chemioterapeutycznych. Właśnie takie działanie acidofilnych kultur bakterii umożliwia wspieranie naturalnej flory bakteryjnej także w trakcie leczenia, a nie jak ma to miejsce zazwyczaj, po zakończeniu przyjmowania leków. Aby w trakcie leczenia zachować zdrową mikroflorę Acidolact najlepiej spożywać od pierwszego dnia przyjmowania leków.

Działnie przeciwzapalne:

Mleko acidofilne ma działanie przeciwzapalne i stymuluje proces oczyszczania organizmu, neutralizuje toksyny i znosi skutki uboczne działania żywności i leków. Wszystko to sprawia, że Acidolact jest szczególnie pożyteczny dla osób w każdym wieku, u których występują procesy zapalne.

Dla dzieci i dorosłych:

Od wielu lat Acidolact (mleko acidofilne) jest skutecznie wykorzystywany jako pożywienie dla niemowląt, także słabych i wcześniaków od 6 miesiąca życia.

Mleko acidofilne może być stosowane wraz z lekami oraz produktami spożywczymi.

Stosowanie miejscowe:

Przy bakteryjnych i grzybiczych zakażeniach skóry lub błon śluzowych można podawać Acidolact miejscowo, w formie okładu. Na dotknięte chorobą miejsca nanosi się ukwaszony produkt mleczny i pozostawia na 5-15 minut. Okład można zrobić z użyciem gazika, bandażu lub waty. Miejsce po okładzie należy umyć zimną wodą bez mydła. Zamiast ukwaszonego mleka można użyć zakwaskę z buteleczki, którą rozpuszcza się w niewielkiej ilości wody o temperaturze pokojowej (wcześniej przegotowanej). Jednak zastosowanie ukwaszonego mleka daje lepsze wyniki.

Acidolakt polecany jest dla:

  • osób przyjmujących antybiotyki,

  • osób w trakcie leczenia chorób,

  • pragnących schudnąć,

  • chcących poprawić odporność,

  • dla dzieci od 6 miesiąca życia,

  • dla osób z alergią,

  • osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec) i grzybiczymi (Candida).

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie